DVERGSCHNAUZER ...

...DEN RETTE HUNDEN FOR DEG?

Dvergschnauzeren er en hund med temperament og personlighet. Det er en stor hund i liten kropp. Denne hunden passer derfor godt både til en travel familie, til eldre mennesker eller alle som ønsker seg en liten turkamerat.

Dvergschnauzeren er utholdene og blir gjerne med på lange turer i skog og mark, men kan også klare seg med korte turer i en travel hverdag.  Hundens størrelse gjør at den tar lite plass, men alikevel er det mye hund når det gjelder bruksområdene. De er veldig lekne og alltid opplagte til aktivitet. Dvergschnauzeren blir gjerne med på aktiviteter som agility, lydighet e.l., men de bør trenes med positive innlæringsmetoder. De krever en vennlig men bestemt oppdragelse! Dette er en rase som har en tendens til å gi lyd fra seg. Det er derfor viktig at du lærer din valp helt fra starten av at gneldring er uønsket.

Dvergschnauzeren krever endel pelsstell om hunden skal se ut som standarden. De må trimmes 3-4 ganger i året. Dette kan settes bort til profesjonelle eller må gjøres av eier. Min erfaring er at det er vanskelig å finne profesjonelle rundt om i Norge, så om du ikke bor veldig sentralt bør du lære deg å trimme din dvergschnauzer selv. Fordelen med en trimmerase er at de ikke røyter! Til daglig bør skjegg og benhår børstes. Stell av tennene er også viktig da dvergschnauzeren har en tendens til lett å få tannsten.

Er dette en hund etter dine ønsker? Husk at før du anskaffer deg en hund bør du også tenke på en del andre ting som for eksempel:

FCI standard

Copyright (c) 2010 by Corinna Keddeinis, www.solvhaven.no